Hur många inlägg ska man ha på en dag egentligen? Eller på en vecka. Hur pingar man en blogg och varför är det ett hyfsat sorgligt faktum att man måste infoga en bild i varje blogginlägg för att göra det intressant?

Nåväl, stilrenhet är helt klart att föredra när man bloggar. Att kategorisera sina blogginlägg är också en smart idé som jag av nån outgrundlig anledning har missat.

Nåväl, idag är det Valborgsmässoafton. Vilket är trevligt, men inte mer än trevligt. Jag är 25 år gammal och har lekt i fyllesandlådan sen innan jag var tonåring, vilket i mitt fall innebär att det ska till en hel del faktorer för att göra en tillställning mer än trevlig.

Först och främst: Ekonomi. Förr i tiden (vi snackar 90-tal) kunde man klara sig på en halv veckopeng och tak över huvudet för att en kväll skulle kategoriseras som lyckad. Senare blev man lite mer bortskämd med den där biten och numer duger inte ett sexpack från Q8 och en någorlunda vindtät replokal längre.

Sen fyllde man 18. Oj då. Jag behöver väl egentligen inte ens gå in på detaljer hur denna bemärkelsedag över en natt förändrar ens nattliga leverne.

Men krogen blir lätt tråkig i längden, när man börjar klättra över 20-strecket så krävs mer än bara en krogkväll. Och när man kommer halvvägs till 30 så är en helt vanlig krogkväll inte speciellt kul. Faktum är, att krogen lockar allt mindre.

Så, vad som krävs nu är nånting speciellt. Nånting som gör det värt att vara bakfull en dag, och halvbakfull dagen därpå.

Och, i skrivande stund inser jag att en kväll framför staffliet känns mer lockande. Nu ska jag komma på vilken bild jag ska ha med i bloggen, för att den ska bli någorlunda intressant att läsa.

Annonser